Kun vaaleanpunainen pilvilinna sortuuVälillä voi tuntua siltä, kuin arki jollain tapaa hajoaisi käsiin. Terveys voi reistailla, pesukone vuotaa, auto saattaa mennä yllättäen rikki tai jotain muuta odottamatonta tapahtua. Mutta sellaistahan se arki toisinaan on. Elämä ei aina ole vaaleanpunaista hattaraa, vaikka pienten tyttöjen kanssa siihen kuuluisikin paljon tylliä ja glitteriä. Pilvilinnat sortuvat, sillä niiden kuluukin sortua. Elämä on todellista, välillä haastavaakin kaikkine iloineen, suruineen ja odottamattomine käänteineen. Mutta kaikkine kiemuroineen juuri sitä, mitä sen tuleekin olla, todellista. Kaikki ei aina mene kuin Strömssössä - ei edes Strömsössä.

Joskus sitä sortuu ajattelemaan, että voisipa kahdessa paikassa olla samaan aikaan. Viedä auton huoltoon, ripustaa pyykit, siivota, leikkiä lasten kanssa, ruokkia eläimet, tehdä ruokaostokset ja niin edelleen. Mutta kahdessa paikassa ei tietenkään voi olla samaan aikaan. Ei edes ruuhkavuosina. Täytyy valita, jostain on luovuttava. Ainakin siitä vaaleanpunaisesta pilvilinnasta.

Entä jos tänään sietäisin keskeneräisyyttä. Jospa tänään pysähtyisin ja lopettaisin arjen suorittamisen. Entä jos tänään en asettaisi turhia tavoitteita tai yrittäisi pyrkiä luomaani ideaaliin. Entä jos tänään iloitsisin siitä, että kaikki ei mene niin kuin suunnittelin. Entä jos tänään olisin kiitollinen siitä mitä minulla on, siitä mitä voin antaa ja miten voin jatkaa eteenpäin. Entä, jos tänään luottaisin, tarttuisin armoon ja lupaukseen. Entä, jos tänään muistaisin, mikä oikeasti on tärkeää.

"Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä, sillä huominen päivä pitää murheen itsestään. Riittää kullekin päivälle oma vaivansa." Matteus 6:34

1 kommentti

  1. Itse totesin samaa eilen, kun autosta hajosi iskunvaimentimet, ruokaostokset jäi tekemättä, lapsi sairastui kuumeeseen ja pesukonekin kenkkuili, että voisi olla vähän helpompaa. Mutta totta on, että elämää se vain on ja kaikki nämä on järjestettävissä kuntoon. Itse vaan sortuu aina stressailemaan liiaksi. https://www.korpiauto.fi/autovaraosat

    VastaaPoista