Mariaksi Martan maailmassa

 


Maria valitsi hyvän osan, Maria valitsi Mestarin sylin. Maria pysähtyi, istuutui ja kuunteli. Maria oli varmasti myös ahkera toimissaan, mutta hänen sydämensä oli Mestarin luona. Maria valitsi prioriteettinsa, hän piti Jeesuksen opetuksia suuremmassa arvossa. Maria tiesi, että jos hän istuutuisi kuuntelemaan “sitten kun”, hän ei ikinä kuuntelisi. Täytyi valita jättää tekemättä. Maria näki, että Mestarin kanssa vietetty aika ei ollut yksi tehtävä lisää listalla, vaan näkymättömän näkemistä. Elämän tarkoitukseen tutustumista. 
  
Elämme Martan maailmassa. Maailmassa, jossa aika on rahaa ja tehokkuus kultaa. Aikaansaaminen tuntuu olevan ihmisen arvon perusta. Tämä maailma tarjoaa täydellisen ympäristön Martan sydämelle. Tämän maailman arvoja ovat nuoruuden tavoittelu, tehokkuus, kunnianhimo, menestys ja varakkuus. Sisäinen Marttamme kukoistaa näissä olosuhteissa. Sisäinen Mariamme taas janoaa syvällisempään yhteyteen Luojamme kanssa, täyttämään aukon sydämessämme. Liian usein kuitenkin Marttamme, turhautumisemme, suorittamisemme ja riittämättömyyden tunteemme saattavat meidät kauemmas siitä, mikä on tärkeää ja merkityksellistä. 
  
Pysähdytään, kuunnellaan, pyritään valitsemaan hyvä osa. 
  
“mutta tarpeellisia on vähän, tahi yksi ainoa. Maria on valinnut hyvän osan, jota ei häneltä oteta pois.” Luukas 10:41-42

Ei kommentteja