Tarinasi alkaa kotoa


Kaikki alkaa kodista. Elämän ensimmäiset ihmissuhteet. Esimmäiset ilot ja surut. Ensimmäiset onnistumiset ja ensimmäiset epäonnistumiset.
Kodissa tutustutaan turvallisesti ilmiöihin elämä ja inhimillisyys. Kodissa harjoitellaan rakastamaan, antamaan anteeksi, välittämään ja antamaan uusia mahdollisuuksia. 

Kodista haetaan turvaa, voimaa ja läheisyyttä. Koti tukee persoonallisuutta, mutta kasvattaa luonnetta. Kodissa muodostuvat rajat elämän turvaksi. Kodissa introvertti saa olla introvertti ja ekstrovertti saa olla ekstrovertti. Kodissa saa olla kuka on, mutta ei aina tehdä mitä haluaa.

Toisinaan kodissa myös suututaan, purraan hammasta ja paiskitaan ovia. Kodissa uskalletaan ilmaista kiukkua, uskalletaan tulla epätäydellisiksi ja haavoittuvaisiksi. 
Talosta tulee koti ja koti ikäänkuin kasvaa ihmisen sisälle. Lapsuuden koti kulkee mukana läpi koko elämän.

Koti on siellä, missä on rakkautta ja turvaa. Koti on myös siellä, missä on Jumala. Siellä, missä on rakastava Isä. Suhde omaan Luojaan on kuin koti, jonne voi aina hakeutua saamaan turvaa ja rakkautta. Jeesus on mennyt valmistamaan meille paikkaa Isän kodista. Joskus jossain meitä odottaa täydellinen koti.

"Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa. Jos ei niin olisi, sanoisinko minä teille, että minä menen valmistamaan teille sijaa?" Johanneksen 14:2

Ei kommentteja