DIY nukenpeitto ja ohje!

DIY nukenpeitto ja ohje

DIY virkattu nukenpeittoTaas mennään käsityöteemalla ja tänään julkaisen myös blogini ensimmäinen käsityöohjeen! Ohje on helppo ja sopii mainiosti myös aloittelijalle. Muutama viikko sitten virkkasin tämän kuvissa näkyvän puuvillaisen nukenpeiton vauvaleikkeihin.

Oikeastaan halusin kirjoittaa ohjeen blogiin jo viime viikolla, mutta viime viikko oli yksi niistä viikoista, kun sattuu ja tapahtuu. Tytöillä oli loma kerhosta, pesukone hajosi ja minulta lohkesi etuhammas. Lisäksi meillä on ollut ei-toivottuja vieraita autossa, nimittäin hiiriä. Ja lähes joka aamu on kulunut ylimääräistä aikaa auton siivoamiseen ja desinfiointiin.

Mutta nyt ohjeeseen. Olen virkannut peiton yhtenä isona isoäidinneliönä. Lanka: Novita Kotiväki. Aloitus: virkkaa kuusi ketjusilmukkaa ja yhdistä renkaaksi piilosilmukalla. 1krs: virkkaa kolme ketjusilmukkaa (=yksi pylväs), kaksi pylvästä, kolme ketjusilmukkaa, *kolme pylvästä, kolme ketjusilmukkaa*, toista vielä ** kaksi kertaa ja sulje kerros piilosilmukalla. 2krs: virkaa neljä ketjusilmukkaa (=yksi p ja 1kjs), kolme pylvästä, kolme ketjusilmukkaa kulmaan, kolme pylvästä, yksi ketjusilmukka, kolme pylvästä, kolme ketjusilmukkaa kulmaan... jne. Jatka kerroksen loppuun ja sulje piilosilmukalla. Jatka samaan tapaan vielä 9 kerrosta (yhteensä 11 kerrosta). Kerrosten suorille sivuille pylväskolmikoiden väliin tulee aina yksi ketjusilmukka ja kulmiin kolme. Lopuksi virkkaa kaksi kerrosta kiinteitä silmukoita ja viimeistele peitto piparkakkureunalla. (Piparkakkureuna: Jätä 1 s väliin, 5 p seuraavaan silmukkaan, jätä 1 s väliin, 1 ps seuraavaan silmukkaan, toistetaan kierros loppuun.) Peitto on valmis! Lisäksi ompelin peiton reunaan keinonahkaisen Handmade-merkin.

Virkkasin myös ystäväni tulevalle vauvalle villapeiton turvakaukaloon samalla periaatteella. Lanka: Novita 7 Veljestä.

Ihanaa maanantaita kaikille!
Ei kommentteja